Çaycuma Ziraat Odası

ÇAYCUMA ZİRAAT ODASI TARİHÇESİ

Çaycuma Ziraat Odası 07.12.1979 tarihinde Ahmet ARSLAN başkanlığında Ziya İNAM, Necati DERELİ ve Haşim İNAM üyeliğinde kurulmuştur.

Odanın kuruluş amacı Odamız çiftçilerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetleri kolaylaştırmak, çiftçilik mesleğinin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, çiftçilikle iştigal edenlerin mesleki hak ve menfaatlerini korumaktır.

Odamızın görevleri çiftçi kayıtlarını tutmak, çiftçilikle ilgili bilgi ve belgeleri düzenlemek, her türlü tarımsal desteklere ilişkin gerekli bilgi ve belgeleri çiftçilere ve ilgili kuruluşlara vermek, yurt içi ve yurt dışında düzenlenen fuar ve sergilere katılmak, mahkemelere bilirkişi göndermek, tarım ve kırsal kesimin kalkınması için her türlü eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunmak, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, katkı ve önerilerde bulunmaktır.

Çaycuma Ziraat Odası Çay Mahallesi Saray Sokakta bulunan mülkiyeti özel şahsa ait 250 metre kare donanıma sahip binada çiftçilerine hizmet etmektedir.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Rıza ÇAPKIN, Başkan Yardımcısı Ahmet Ali KARAGÖL ve Muhasip Üye Hayrullah ORAL’ dır. Odamızın şu an ki kayıtlı üye sayısı 4600’dür. Odamız 2006 yılında açmış olduğu Tarım Ürünleri Satış Mağazasında çiftçilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü Zirai ürün ve makine satışına da başlamıştır. Çiftçilerimiz böylece ihtiyacı olan ürün ya da makineyi daha uygun fiyata satın almaktadırlar.