Çaycuma Ziraat Odası

ZOBİS
Çaycuma Ziraat Odası > Haberler > Çaycuma Ziraat Odası Başkanlığı Tarafından Meyve Üreticilerine Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Meyve Ağaçlarında Hastalık ve Zararları Anlatıldı

ÇAYCUMA ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI TARAFINDAN MEYVE ÜRETİCİLERİNE EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Çaycuma Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çaycuma  İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş’ın katılımı ile, Adama Türkiye ve Eşme Tarım İlaçlarının katkılarıyla Yüksek Ziraat Mühendisi Metin Aydın tarafından Çaycuma’daki Meyve Üreticilerine ve çiftçilere yönelik ‘Meyve Ağaçlarında Hastalık ve Zararları’ konulu bilgilendirme toplantısını gerçekleştirildi.

Çaycuma Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde, Yüksek Ziraat Mühendisi Metin Aydın tarafından   yumuşak çekirdekli meyve çeşitlerinde görülen hastalıklar ve zararlılara karşı alınacak önlemler ve mücadele yöntemleri ayrıntılı olarak anlatıldı. Çiftçilerin genel sorunlarının değerlendirildiği toplantıda alınacak önlemler ile ilgili karşılıklı bilgi alışverişi yapıldı.

Yeni sezon için meyve verimliliğin arttırılması, eksiklerin giderilmesi bölge çiftçisinin karşılaştığı sorunların yerinde tespitinin yapılarak ve istenilen hedeflere ulaşılması için etkin mücadele yöntemleri ele alındı.

Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, değişik alanda faaliyet gösteren çiftçilerin eğitimlerine aralıksız devam ettiklerini belirterek, eğitim seminere katılan il ve ilçe müdürleri ile ziraat mühendisi ve odanın tarım danışmanlarına teşekkür etti.